Het is al meerdere keren in het nieuws geweest: er is een grote run op online games. Nu we door de Coronacrisis verplicht binnen zitten, hebben we allemaal massaal het gamen ontdekt. Zelfs mensen die eerst verstokt tegen al dat gamen waren, hebben inmiddels gezien hoe leuk sommige spelen zijn. Gamen is zoveel meer dan in een gevechtssituatie allerlei zogenaamde monsters neerknallen. Je kunt er ook echt dingen van leren. Er zijn speciale games die daar ook op gericht zijn zoals bepaalde educatieve games, die ook steeds meer in het onderwijs worden gebruikt, maar ook bepaalde andere games kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het analytisch vermogen. Zeker als je bijvoorbeeld met meerdere mensen moet spelen of als je bezig bent met het opbouwen van werelden. Gamen is leuk en door de enorme diversiteit aan spellen zit er altijd wel wat voor jou tussen. Maar om goed te kunnen gamen heb je een goede game pc nodig. Gelukkig is ook daarin veel keuze. Sterker nog: je kunt zelf een goede game pc samenstellen.

Game pc: stel hem zelf samen

Het is een goed idee om een game pc zelf samen te stellen. Het heeft geen zin een game pc aan te schaffen die achteraf niet aan je eisen voldoet omdat je bijvoorbeeld zwaardere spellen speelt dan de computer aan kan. Of je betaalt veel te veel voor allerlei items die je achteraf helemaal niet gebruikt omdat je juist graag eenvoudige spellen speelt. Koop dan ook niet zomaar een game pc. Denk vooraf goed na wat jij, en eventuele huisgenoten, ermee willen doen. De nieuwste games zijn vaak zwaar en hebben een geavanceerde computer nodig. Maar de wat oudere games, die nog steeds hartstikke leuk zijn, kunnen volstaan met een wat eenvoudigere game pc. Bespreek dus vooraf goed de eisen en overleg met de verkoper wat het beste bij jouw situatie past. Zo kan de verkoper een passende game pc samenstellen. Zo betaal je niet te veel.

Wees er snel bij

Er is een ware run op game pc’s ontstaan en dat zal nu in deze feestmaand niet anders zijn. Wees er dus op tijd bij als je iemand wil verrassen met een game pc onder de kerstboom. Zoals je waarschijnlijk wel hebt gehoord draait de pakketdienst ook nog eens overuren dus al met al is het verstandig je bestelling snel te doen. Dan kunnen jij en je gezin in de kerstvakantie heerlijk gamen. Zo komen al die vrije dagen wel om!