Ik zit met mijn huisgenoten nu al een tijdje binnen. En eerlijk gezegd, we beginnen elkaar op de zenuwen te werken. Normaliter konden we de goede vrede altijd bewaren door shows. Met zijn vieren konden we altijd een show vinden waar we allemaal zin in hadden. Dat normale kruit begint nu op te raken. Nadat we met zijn allen Supernatural gebinged hadden waren de gedeelde ideeën op. The Mandalorian hadden we al gekeken, The Queen’s Gambit ook, het was op. Eerlijk gezegd, Supernatural was een zwakke consensus keuze. Wat iedereen over de streep trok was dat we er 15 seizoenen van hadden. Maar dat is nu dus op. Onze oplossing was een GameCube kopen met daarvoor Mario Kart GameCube editie, beter bekend als Double Dash.

De weg er naartoe

De eerste frictie die we na supernatural merkte was een schisma in shows. Ik was erg voorstander van de tv show Elementary samen met een vriend. Maar de andere twee waren erg verleid door The Good Place. Dat laatste is geen verrassing aangezien ze allebei Filosofie studeren. Maar daar had ik dus gewoon geen trek in. Er kwam een wisselschema. Dit hebben we drie weken volgehouden. Met een huisoverleg kwamen we erachter dat dit tv-beleid dat ons hele leven krom begon te trekken rond het schema. We stelde dingen uit, cancelde zoom meetings, speelde deadlines dichter bij de grens dan zou moeten, want tv avond was tv avond was tv avond. Waar we het eerder rustig aan deden omdat we met zijn vieren moesten synchroniseren was het nu rap tempo als je als duo aan de beurt was. Dit werd bont. We lieten de tv ons leven.

Gezamelijk

Er moest iets gebeuren, dat was duidelijk. Eerst dachten we aan gamen op de PC. Maar we ondervonden al snel dat je dan toch wel erg op jezelf bent. Een bank moment was het verbindende element. Er moest dus iets zijn dat ons allemaal op de bank kon krijgen. Het antwoord vonden we al snel door te googlen: een GameCube. Het was betaalbaar en had echte hits. Zo viel ons oog meteen op Double Dash, waar we met zijn allen konden spelen. Maar we vonden ook veel heil uit Super Smash Melee. Behalve namelijk de spannende duo potjes was het ook een genot om naar te kijken. En omdat we allemaal er nog niks van konden was het samen opklimmen en overtreffen van elkaar door oefening.