Je bent vast wel bekend met die klassieke home videos waarop mensen in volle paniek een motor of een quad door een muurtje heen rijden omdat ze de controle verliezen. Na de botsing is iedereen aan het lachen en sturen ze het filmpje naar een tv zender om er een prijs voor te winnen. Misschien dat u zich afvraagt waar al die filmpjes toch vandaan komen. Dan heb ik het antwoord voor u. Zelf ben ik waarschijnlijk verantwoordelijk voor de helft van die filmpjes op Youtube. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in het oosten van Nederland. Mijn vader en moeder waren beide boeren. Ze hadden een familiebedrijf in het oogsten van maïskolven. Deze boeren omgeving, in combinatie met mijn vier broers zorgde ervoor dat ik vaak aan de haal ging met het sleutelen aan motoren. Het hele gezin had een voorliefde voor gemotoriseerde voertuigen, waaronder mijn vader en moeder. Elke zomer als het te heet was voor de gewassen om te groeien bouwden we een deel van ons landgoed om voor het houden van een derby. We pakten dan onze getunede motoren en quads en gingen tegen elkaar racen.

Zo ging het fout

We hadden opgeteld wel honderd jaar aan race ervaring opgedaan zo samen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Zoals jullie misschien verwachten ging het fout toen een van ons de quad te ver had opgevoerd. Het gaat in dit verhaal om de quad van mijn broer Bill. Hij had zijn quad zo erg opgevoerd dat het ding nog net geen wheely maakte als je ermee optrok. Tenminste, het ding maakte geen wheely als je zwaarder was dan tachtig kilo. Ik was op dat moment zestien en zo mager als een lat. We waren onwetend en besloten weer een race met elkaar te doen. Ik vloog met het ding door de schuurwand van onze aanbouw en liet in paniek het stuur van de quad los. Ik vloog er vanaf en het ding lande in de sloot. 

Wat nu?

De quad was total loss dus ik moest mijn broer terugbetalen.Daarna heeft hij heel snel een nieuwe gekocht en deze verzekerd met de goedkoopste motorverzekering. Kennelijk kun je ook een quad verzekeren met zo’n verzekering. Nu letten mijn broers en ik wel een stuk meer op hoe erg we voertuigen opvoeren. De zwaarste gaat er nu op zitten voordat we gaan racen om te checken of het voertuig niet te krachtig is.